Eggs : one of the ten priority food allergens / developed in consultation with Allergy/Asthma Information Association, Anaphylaxis Canada, Association québécoise des allergies alimentaires, Canadian Society... : H164-156/3-2012E

Cover image

"Allergic reactions are severe adverse reactions that occur when the body’s immune system overreacts to a particular allergen. These reactions may be caused by food, insect stings, latex, medications and other substances. In Canada, the ten priority food allergens are peanuts, tree nuts (almonds, Brazil nuts, cashews, hazelnuts, macadamia nuts, pecans, pine nuts, pistachio nuts and walnuts), sesame seeds, milk, eggs, seafood (fish, crustaceans and shellfish), soy, wheat, sulphites (a food additive) and mustard"--p. [1].

Lien permanent pour cette publication :
publications.gc.ca/pub?id=9.652576&sl=1

Renseignements sur la publication
Ministère/Organisme Canada. Health Products and Food Branch.
Titre Eggs : one of the ten priority food allergens / developed in consultation with Allergy/Asthma Information Association, Anaphylaxis Canada, Association québécoise des allergies alimentaires, Canadian Society of Allergy and Clinical Immunology.
Type de publication Monographie
Langue [Anglais]
Autres langues publiées [Français]
Format Papier
Autres formats offerts Électronique-[Anglais]
Note(s) Title from cover.
Issued also in French under title: Œufs : un des dix allergènes alimentaires prioritaires.
Information sur la publication Ottawa : Health Canada, [2012]
Reliure Pamphlet
Description 1 folded sheet ([8 p.]) : photographs ; 23 cm.
ISBN 978-1-100-21148-0
Numéro de catalogue
  • H164-156/3-2012E
Numéro de catalogue du ministère HC Pub.: 120122
Descripteurs Allergies
Eggs
Food safety
Demander des formats alternatifs
Pour demander une publication dans un format alternatif, remplissez le formulaire électronique des publications du gouvernement du Canada. Utilisez le champ du formulaire «question ou commentaire» pour spécifier la publication demandée.
Date de modification :